skip to Main Content

Workshop Rekenen aan glas

Prijs

€ 295,- per deelnemer exclusief BTW.
Voor leden van Vakgroep GLAS geldt een tarief van € 245,- per deelnemer exclusief BTW.
De genoemde prijs is inclusief koffie/thee arrangement en hand-out.

Datum
Locatie

Inleiding

Workshop bestemd voor diegenen die glasdikten en glassamenstellingen moeten bepalen of controleren voor complexere glastoepassingen zoals bijvoorbeeld niet-alzijdig opgelegd glas, niet- verticaal geplaatst glas of glas belast met afwijkende belastingen. De workshop richt zich met name op calculatoren en werkvoorbereiders werkzaam bij glasbedrijven, gevelbouwers, aannemingsbedrijven, ambtenaren van bouw- en woningtoezicht of andere personen belast met handhaving.

Leerdoelen

De workshop heeft als doel de deelnemers meer inzicht te geven in het analyseren en calculeren van de vele toepassingsmogelijkheden van glas in combinatie met belastingen en bevestigingen. Van de deelnemers wordt enige kennis verwacht van de NEN 2608, de onderliggende Eurocodes en basisvaardigheden in het bepalen of calculeren van glassamenstellingen.

Inhoud

In de workshop komen thema’s aan bod zoals:
- Belastingen (windlast, punt- en lijnlasten, sneeuwbelasting, eigen gewicht, isochore druk etc.)
- Diverse rekenmethoden (lineair, niet-lineair), analytisch en niet-analytisch (FEM)
- Sterkte-eigenschappen van de diverse glassoorten en materialen
- Betrouwbaarheid en reststerkteberekeningen (wanneer en hoe)
- Speciale aandachtpunten bij diverse opleggingen / inklemmingen

Daarbij wordt aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden en cases toegelicht hoe de diverse onderwerpen in de praktijk moeten worden gehanteerd en geïnterpreteerd.

De workshop is één bijeenkomst van 14.00 uur tot circa 18.00 uur en wordt verzorgd door Jo Joosten en Peter van Dijk, technisch adviseurs van Kenniscentrum Glas.