skip to Main Content

Workshop Brandwerende gevels volgens de nieuwe NEN 6069

Prijs

€ 295,- per deelnemer exclusief BTW.
Voor leden van Vakgroep GLAS geldt een tarief van € 245,- per deelnemer exclusief BTW.
De genoemde prijs is inclusief koffie/thee arrangement en hand-out.

Datum
Locatie

Inleiding

Recent is de NEN 6069: Beproeving en klassering van de brandwerendheid van bouwdelen en bouwproducten gewijzigd. Deze wijziging geeft meer duidelijkheid over waar welk type brandwerende beglazing in gevels moet worden toegepast. Alhoewel de regelgeving complex blijft en de interpretatie ervan in de praktijk nog wel eens tot misverstanden leidt, is op basis van de gewijzigde norm beter te bepalen welke classificatie van brandwering in gevels vereist is. De hoogte van de gevel, maar ook de bereikbaarheid voor de brandweer en de aanwezige brandcompartimenten spelen daarbij een belangrijke rol. In de workshop wordt aan de hand van voorbeelden en cases duidelijk gemaakt wat de gewijzigde NEN 6069 in de praktijk betekent.

Leerdoelen

De workshop is bestemd voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor het bepalen en calculeren van brandwerend glas. De workshop is gericht op medewerkers met bijvoorbeeld de functie calculator, werkvoorbereider, verkoop binnen-/buitendienst maar ook projectleiders, directie etc. van glasbedrijven, gevelbouwbedrijven en adviesbureaus.

Inhoud

In de workshop worden de volgende onderwerpen behandeld:
- Bouwbesluit
- De NEN 6069
- Brandwerendheid van binnenwanden
- Brandwering van gevels

Na een korte introductie van de theoretische achtergrond worden aan de hand van cases praktijkvoorbeelden uitgewerkt. 
De workshop is één bijeenkomst van 14.00 uur tot circa 18.00 uur en wordt verzorgd door de technisch adviseur(s) van Kenniscentrum Glas.