skip to Main Content

Workshop Inbraakwering met glas in houten kozijnen

Prijs

€ 295,- per deelnemer exclusief BTW.
Voor leden van Vakgroep GLAS geldt een tarief van € 245,- per deelnemer exclusief BTW.
De genoemde prijs is inclusief koffie/thee arrangement en hand-out.

Datum
Locatie

Inleiding

Hoe moet glas geplaatst worden als het aan inbraakwerende eisen moet voldoen? Is plaatsen volgens de NPR toereikend? Hoe zit het met de plaatsingsvoorschriften voor zwaardere klassen? Voorbeelden van vragen die Kenniscentrum Glas regelmatig krijgt. Aanleiding om alle aspecten rond inbraakwering met glas nog eens glashelder uit te leggen. De resultaten van recent uitgevoerde testen in opdracht van de Vakgroep Glas en OnderhoudNL zijn daar ook een prima aanknopingspunt voor.

Leerdoelen

Bestemd voor projectleiders, calculators, werkvoorbereiders en medewerkers verkoop binnen- en buitendienst van met name glasbedrijven, glasplaatsende bedrijven, timmerfabrieken etc.

Inhoud

In de workshop wordt een overzicht gegeven van alle eisen en richtlijnen die relevant zijn bij inbraakwering met glas in houten kozijnen. Nadruk ligt op inbraakwerende eisen en testen en plaatsing. Daarbij zal ook aandacht worden besteed aan de uitkomsten van diverse inbraakwerende testen uitgevoerd door SHR in opdracht van OnderhoudNL en de Vakgroep Glas van Bouwend Nederland.

Onderwerpen die tijdens de workshop aan de orde komen zijn:                         

- de relevante normen en regelgeving: Europees en nationaal (EN 1627-1630, NEN 5096, NEN 5087)
- het Politiekeurmerk Veilig Wonen
- inbraakwering bij zwaardere eisen/ klassen (hoger dan RC2)
- inbraakwerende testen
- de diverse producten/ mogelijkheden m.b.t. inbraakwering met glas
- plaatsing

Tijdens de workshop wordt er ook een rondleiding en een demonstratie gegeven van inbraakwerende testen in het testlaboratorium van SHR.