skip to Main Content

Basiskennis Glas online

Prijs

€ 495,- per deelnemer.
De cursusprijs is exclusief BTW, inclusief lesmateriaal.

Datum
Locatie

Inleiding

Naast de fysieke cursus bieden we de cursus Basiskennis Glas ook online aan via het interactieve Zoom. De cursus Basiskennis Glas is speciaal ontwikkeld voor nieuwe medewerkers in de vlakglasbranche en aanverwant die nog onbekend zijn met vlakglas en vlakglasproducten en die dienen te beschikken over kennis hierover. De cursus is met name bedoeld voor medewerkers in administratieve functies, verkoop binnendienst/ buitendienst, calculatie/werkvoorbereiding etc. Voor glaszetters en glasmonteurs zijn er aparte basiscursussen.

Leerdoelen

De cursus heeft als doel basiskennis bij te brengen over glasproductie, glassoorten (eigenschappen en toepassingen), glasbewerkingen, handling van glas en beknopte informatie over de van toepassing zijnde normen en richtlijnen. Op deze manier kan een nieuwe medewerker goed onderlegd aan de slag in de glasbranche en uw bedrijf.

Inhoud

In de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:
- geschiedenis van het vlakglas
- moderne vlakglasproductie
- primaire glassoorten
- secundaire glassoorten
- normen en regelgeving
- glashandling
- glasbewerking
- glaszetten/glasmontage

De cursus is theoretisch van aard en wordt gegeven door de technisch adviseur/ docent van Kenniscentrum Glas.

De onlineversie van de cursus duurt 3 losse dagdelen van 09.00 uur tot circa 12.30 uur. Elk dagdeel wordt afgesloten met een korte toets. Indien voor alle onderdelen een voldoende score wordt behaald, ontvangt men het certificaat “Basiskennis Glas”.