Cursusaanbod

Rooster:

De cursusdata worden in overleg met u ingepland.

Herhaling heftruck

Bestemd voor
Gediplomeerde heftruckchauffeurs die maximaal vijf jaar geleden het Vakdiploma heftruckchauffeur of het Veiligheidscertificaat Heftruck hebben behaald.

Doel
Kennis en vaardigheden van een heftruckchauffeur blijken in de praktijk in kwaliteit af te nemen. Fouten sluipen er als gewoontes in. Veranderende bedrijfs- en veiligheidsvoorschriften en technologische ontwikkelingen vereisen daarnaast ook een gerichte bijscholing. De herhalingscursus heftruckchauffeur speelt op deze bovenstaande punten in. Na afloop van de cursus is de deelnemer in staat om de noodzakelijke actuele kennis in de dagelijkse praktijk toe te passen en veilig met een heftruck te blijven werken.

Inhoud
De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. Gestart wordt met het toetsen van de aanwezige kennis. Aan de hand van deze toets wordt de theorieles ingedeeld, waarbij onder andere de onderwerpen stabiliteit, belasten en veiligheid worden behandeld.
In de praktijklessen worden de dagelijkse werkzaamheden zoveel mogelijk gesimuleerd, waarbij de deelnemers worden bijgestuurd in truckbehandeling, lastbehandeling, veiligheid, efficient werken en ergonomie.

Groepsgrootte
Theorie maximaal 12 deelnemers.
Praktijk maximaal 2 deelnemers per docent.

Cursusduur
1 dagdeel theorie en 1 dagdeel praktijk, totaal 1 dag.

Kosten
€ 199,- per deelnemer voor EVO leden
€ 315,- per deelnemer voor niet-EVO leden
Prijzen exclusief BTW.
Deze cursus is ook zeer geschikt om incompany te organiseren, prijsopgave hiervoor door middel van een offerte.

Afsluiting
De cursus wordt afgesloten met een theorie- en een praktijkbeoordeling. Bij voldoende resultaat van beide toetsen ontvangt de deelnemer een EVO-veiligheidscertificaat Vorkheftruck of Reachtruk. Tevens verstrekt EVO een veiligheidspas, die de herkenbaarheid van de gecertificeerde medewerker vergroot. De pas is 5 jaar geldig en kan worden verlengd nadat een herhalingscursus is gevolgd.