Ga naar hoofdinhoud

Basiskennis Glas

Prijs:

€ 630,- per deelnemer.
Voor bedrijven die onder de verplichtstelling van de STOOV CAO vallen, geldt een tarief van: 
€ 580,- per deelnemer.
De cursusprijs is exclusief BTW inclusief koffie/thee arrangement, lunch, lesmateriaal en certificaat van deelname.
   

Start:
18, 25 september 2024
Locatie:
Aristo Utrecht Lunetten

Inleiding

Weet u waar glas van gemaakt wordt, hoe het productieproces verloopt, welke glassoorten er allemaal zijn, wat de normen voor glasdiktes zijn, waar op te letten bij glaszetten en nog veel meer .... In de leerzame basiscursus Basiskennis Glas krijgen u en/of uw medewerkers antwoord op deze en nog veel meer vragen. Leer meer over glas, de begrippen, de producten zodat een (nieuwe) medewerker snel thuis is in de wereld van het (vlak)glas en daardoor sneller inzetbaar. Uw klanten krijgen goed glasadvies en u kunt onderscheidend zijn in uw dienstverlening en kennisniveau. Voor glaszetters en glasmonteurs zijn er aparte basiscursussen.

Leerdoelen

De cursus heeft als doel basiskennis bij te brengen over glasproductie, glassoorten (eigenschappen en toepassingen), glasbewerkingen, handling van glas en beknopte informatie over de van toepassing zijnde normen en richtlijnen en is bestemd voor iedereen die nieuw is in het glas en aan het werk gaat als b.v. orderentry, verkoop binnendienst, vertegenwoordiger, calculator etc. bij een glasbedrijf of aanverwant. Op deze manier kan een nieuwe medewerker goed onderlegd aan de slag in de glasbranche en uw bedrijf.

Ter voorbereiding op de cursus adviseren wij u deel te nemen aan de e-learning Basisbegrippen vlakglas. Klik voor meer informatie op deze link.

Inhoud

In de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

- geschiedenis van het vlakglas
- moderne vlakglasproductie (uitleg productieproces)
- glassoorten en glasproducten:

  • isolerend dubbel glas
  • zonwerend/ geluidswerend/ inbraakwerend/brandwerend glas (beknopt)
  • gehard glas / gelaagd glas

- normen en regelgeving
- glashandling
- glasbewerking
- glaszetten/glasmontage

De cursus is theoretisch van aard en wordt gegeven door de technisch adviseur/ docent van Kenniscentrum Glas.

De cursus duurt 2 dagen (2 losse dagen met een week ertussen) van 09.00 uur tot circa 16.00 uur en wordt afgesloten met een korte toets. Indien hiervoor een voldoende wordt behaald, ontvangt men het certificaat “Basiskennis Glas”.

Na de cursus Basiskennis Glas kan men deelnemen aan de diverse verdiepingscursussen waarbij dieper op een specifieke glassoort wordt ingegaan.