Ga naar hoofdinhoud

BHV Herhalingscursus Bedrijfshulpverlening - incompany

Prijs:

Deze cursus wordt voornamelijk incompany op het bedrijf georganiseerd. Neem contact op voor een offerte/prijsopgave.

Start:
Locatie:

Inleiding

De herhalingscursus Bedrijfshulpverlening is bedoeld voor diegenen die in het bezit zijn van het certificaat Bedrijfshulpverlening en de jaarlijkse herhaling willen volgen. De ARBO-wet verplicht iedere werkgever niet alleen bedrijfshulpverleners aan te stellen maar verplicht deze ook om kennis en vaardigheden te onderhouden door middel van bijscholingscursussen. Een bedrijfshulpverlener dient minimaal eenmaal per twee jaar een nascholingsdag (van 8 lesuren) te volgen. Maar in de praktijk wordt geadviseerd elk jaar de herhalingscursus te volgen zodat kennis en vaardigheden op peil blijven.

Leerdoelen

Inhoud

De herhalingscursus BHV bestaat uit een dagdeel levensreddende handelingen en reanimeren en een dagdeel brandbestrijding en ontruiming. Beide onderdelen starten met een korte herhaling van de theorie. Direct daarna wordt ruime aandacht besteed aan het (opnieuw) oefenen van de praktische vaardigheden.

De cursus duurt 1 dag van 08.30 uur tot circa 16.30 uur.

Bij voldoende deelname ontvangt men een pasje om aan te tonen dat aan de herhalingsplicht is voldaan.

Cursisten die al een EHBO-diploma met de aantekening reanimatie bezitten kunnen de gevolgde lesuren in mindering krijgen op het jaarlijks verplichte aantal herhalingsuren (nascholing). Zij ontvangen hiervoor een speciale verklaring van de instructeur. Hiervoor is het wel nodig het EHBO-diploma ter inzage mee te nemen.