Ga naar hoofdinhoud

Basisopleiding Heftruck E-learning

Prijs:
Prijs is op aanvraag.
Deze cursus is ook zeer geschikt om incompany te organiseren.
Start:
Locatie:

Inleiding

Als heftruckchauffeur is het belangrijk om een heftruckcertificaat te hebben. Hiermee kan aangetoond worden dat men de basisvaardigheden onder de knie heeft en veilig met een heftruck kan werken. Met de e-learing variant, Nederlandstalig maar ook Engelstalig of Pools, doet de medewerker de theorie zelfstandig, waar en wanneer hij wil. Tijdens de praktijkdag leert de medewerker hoe je een heftruck moet bestuen en ervaart men welke veiligheidsrisico's er op de werkplek zijn. Waarom e-learning? * Bespaar kosten * Je bent je heftruckchauffeur maar een halve dag kwijt * De heftruckchauffeur kan de theorie in het eigen tempo leren * Doe de theorie zelfstandig, waar en wanneer je wilt * De heftruckchauffeur zit tijdens de opleiding maximale tijd op de heftruck * Bedrijfsopdracht als onderdeel van e-learning

Leerdoelen

De deelnemer is na afloop van de cursus in staat:
- een vorkheftruck op de juiste wijze te bedienen, verplaatsen en gebruiken
- lasten op de juiste wijze op te nemen, te verplaatsen en te plaatsen
- op een ergonomisch verantwoorde wijze te werken
- de relevante regelgeving voor het gebruik van een vorkheftruck toe te passen
- een actieve bijdrage te leveren aan het vergroten van veiligheid op de werkplek

Inhoud

Het lesprogramma bestaat zowel uit een theorie- als een praktijkdeel.

Tijdens de e-learning wordt aandacht besteed aan:
- Regelgeving
- Rijden met de heftruck, parkeren en opladen
- Opschriften en begrippen
- Stabiliteit en lastbehandeling
- Dagelijkse controle
- Bewust veilig werken / veiligheidsgedrag


Tijdens de praktijkinstructie worden basisvaardigheden aangeleerd met betrekking tot dagelijks onderhoud, bediening, manoeuvreren, lastbehandeling en veiligheid. De praktijkuren zijn belangrijk om veilig en efficiënt te kunnen werken met een heftruck. In kleine groepen rijdt men daarom zoveel mogelijk op de heftruck. Met verschillende opdrachten komen alle vaardigheden aan bod en leert men de theorie toe te passen in de praktijk.

De cursus duurt 1 praktijkdag + enkele uren voor de theorie via e-learning.

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en een praktijkbeoordeling. Bij voldoende resultaat van beide toetsen ontvangt de deelnemer een EVOfenedex-veiligheidscertificaat Vorkheftruck. Tevens verstrekt EVOfenedex een veiligheidspas, die de herkenbaarheid van de gecertificeerde medewerker vergroot. De pas is 5 jaar geldig en kan worden verlengd nadat een herhalingscursus is gevolgd.