Ga naar hoofdinhoud

Herhaling Heftruck E-learning

Prijs:

Prijs is op aanvraag.
Deze cursus is ook zeer geschikt om incompany te organiseren.

Start:
Locatie:

Inleiding

Voor medewerkers die al een heftruckcertificaat hebben maar welke binnenkort verloopt. Met de e-learing herhalingscursus is de medewerker in 1 dagdeel weer helemaal klaar om efficiënt en veilig te rijden met de heftruck. De theorie leert de medewerker zelfstandig, waar en wanneer hij wil (in Nederlands, Engels en Pools beschikbaar). Waarom e-learning? * Bespaar kosten * Je bent je heftruckchauffeur maar een halve dag kwijt * De heftruckchauffeur kan de theorie in het eigen tempo leren * Doe de theorie zelfstandig, waar en wanneer je wilt * De heftruckchauffeur zit tijdens de opleiding maximale tijd op de heftruck * Bedrijfsopdracht als onderdeel van e-learning

Leerdoelen

De kennis en vaardigheden van een heftruckchauffeur blijken in de praktijk in kwaliteit af te nemen. Daarnaast vragen veranderende bedrijfs- en veiligheidsvoorschriften, technologische ontwikkelingen en de Arbowet om bijscholing. De herhalingscursus zorgt ervoor dat de medewerker efficiënt en veilig kan blijven werken met een heftruck.

Inhoud

Het lesprogramma bestaat zowel uit een theorie- als een praktijkdeel.

Tijdens de theorie via e-learning wordt aandacht besteed aan:
- Regelgeving
- Dagelijkse controle
- Stabiliteit en lastbehandeling
- Rijden met de heftruck / parkeren / opladen
- Bewust veilig werken / veiligheidsgedrag
- Bedrijfsopdracht

Tijdens de praktijkinstructie worden basisvaardigheden aangeleerd met betrekking tot dagelijks onderhoud, bediening, manoeuvreren, lastbehandeling en veiligheid. De praktijkuren zijn belangrijk om veilig en efficiënt te kunnen werken met een heftruck. In kleine groepen rijdt men daarom zoveel mogelijk op de heftruck. Met verschillende opdrachten komen alle vaardigheden aan bod en leert men de theorie toe te passen in de praktijk.

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en een praktijkbeoordeling. Bij voldoende resultaat van beide toetsen ontvangt de deelnemer een EVOfenedex-veiligheidscertificaat Vorkheftruck. Tevens verstrekt EVOfenedex een veiligheidspas, die de herkenbaarheid van de gecertificeerde medewerker vergroot. De pas is 5 jaar geldig en kan worden verlengd nadat een herhalingscursus is gevolgd.