Ga naar hoofdinhoud

WIE ZIJN WIJ

Het Kenniscentrum Glas vervult dé spilfunctie in het verzamelen en verspreiden van kennis over vlakglas, vlakglasproducten en vlakglastoepassingen in zowel de glasbranche zelf als in alle branches en beroepsgroepen waar vlakglas een rol speelt.

Het Kenniscentrum Glas is dé facilitaire dienstverlener voor de glasbranche en aanverwante branches met een breed pakket producten en diensten waarmee zowel bedrijven als degenen die daarin werkzaam zijn, worden ondersteund bij de verdere professionalisering en kwaliteitsverbetering.

Het Kenniscentrum Glas is opgericht per 1 januari 2005 op initiatief van de Glas Branche Organisatie (GBO), de overkoepelende organisatie voor werkgevers in de vlakglasbranche.

Vaktechnische producten en diensten
Wij bieden een breed pakket vaktechnische producten en diensten, zowel voor de branche zelf als voor alle branches en beroepsgroepen die direct of indirect met vlakglasproducten en -toepassingen te maken hebben.
De vaktechnische producten en diensten bestaan uit:
– opleidingen, cursussen en trainingen
– seminars en workshops
– informatie en documentatie
– technisch advies zoals inspecties, glasdikteberekeningen, glasparelzakslingerproef

Het Kenniscentrum Glas is ook nadrukkelijk betrokken bij de ontwikkeling en herziening van normen. In diverse commissies, o.a. van NEN, KIWA, etc., zijn wij de vertegenwoordiger van de branche.

Niet-vaktechnische producten en diensten
Daarnaast bieden wij een breed pakket van niet-vaktechnische producten en diensten op uiteenlopende vakgebieden vooral gericht op de branche zelf.
Dit aanbod bestaat uit:
– opleidingen, cursussen en trainingen
– seminars en workshops
– informatie en voorlichting
– bedrijfsondersteuning en -advies bij o.a. VCA*-certificering, opstellen en actualiseren RI&E